Isztambuli buli
május 30, 2011
A story from the Soviet era
június 1, 2011
Isztambuli buli
május 30, 2011
A story from the Soviet era
június 1, 2011

Rómában meleg van, a népek pénzt dobálnak a szökőkutakba (micsoda barbár szokás!?), Genealog pedagógiai kihívás elé kerül.

Már napok óta jártuk családommal Róma utcáit, néztük múzeumait, gyönyörködtünk templomaiban. A család nőtagjai már kezdtek megbékülni az őket sújtó nehézségekkel, feleségem azzal, hogy nem áztathatja sétálásban elfáradt lábait Róma valamennyi szökőkútjának medencéjébe, a lányok pedig azzal hogy az ő nyolc-kilenc évesen viselt falatnyi miniszoknyájuk komoly erkölcsi aggályokat vet fel a templomokat őrző cerberusokban, így a gyakran harmincöt fokos hőségben esőköpennyel kell takarniuk magukat.

Már nem lepődtek meg amikor a Szent Pál Bazilika melletti kolostor kerengőjében elmagyaráztuk nekik, hogy az ottani vízmedencébe bedobált aprópénzek nem az ő napi fagylaltjuk fedezésére szolgálnak. Legyetek jók, ha tudtok, kértük tőlük, s ők jólnevelten csodálkoztak rá a valóban egyedülálló kolostorkert látványára. Ekkor azonban feltűnt egy barnacsuhás ferences szerzetes, aki csuhája ujját felgyűrve kisepert néhány marék aprópénzt, majd gyors léptekkel eltünt a kijárat irányába. A magyarázattal azóta is tartozunk nekik…

Vélemény, hozzászólás?