A Knaus bemutatja: a GoodFood Camper Olaszországban
május 7, 2013
A Stuttgarti Lakókocsi Expó – második rész
január 30, 2015
A Knaus bemutatja: a GoodFood Camper Olaszországban
május 7, 2013
A Stuttgarti Lakókocsi Expó – második rész
január 30, 2015

Két nagy lakókocsis kiállítás van Németországban, a Düsseldorfi Caravan Salon és a Stuttgarti CMT. A Düsseldorfit nyár végén rendezik, az a következő szezon megnyitója, a Stuttgartit januárban tartják, itt kerülnek bemutatásra azok az újdonságok, amik a Düsseldorfi kiállításra még nem készültek el. Múlt hétvégén Stuttgartban jártunk.

DSC_3892

A Stuttgarti expó neve a caravaning, motoring, tourism kezdőbetűiből áll, alcíme: Die Urlaub-Messe – azaz: a szabadidő-vásár. És tényleg. Nemcsak lakókocsik és lakóautók mindenféle neme és faja, hanem a szabadidő eltöltéséhez szükséges eszközök, kellékek és nem utolsó sorban programok kiállítása ez. Ennek megfelelően kisebb és nagyobb lakókocsi és lakóautó gyárak, utcai autók kempingezéshez történő átalakítását kínáló vállalkozók, ezek beszállítói, ruházat és kempingfelszerelésgyártó cégek, utazási irodák, sőt, a turizmusból (jól) élő országok is megtalálhatók a kiállítók között. Láttunk Rab szigeti horvát és Seychelee-szigeteki produkciót is.

DSC_4095

A Stuttgarti vásár története során először fordul elő, hogy egy kiállító a Knaus Tabbert GMBH egymedül elfoglal egy komplett csarnokot, így a Jandelsbrunn-i gyártó 5000 négyzetméteren mutatja be a teljes modell palettáját. Erre a modell palettára pedig egy kicsit mi is büszkék lehetünk, hiszen a Knaus Kastenwagenek és lakókocsik, a Weinsberg lakóautók vagy a szuper dizájner T@B lakókocsik a Knaus Tabbert magyarországi leányvállalatának Nagyorosziban található gyárában készülnek.

DSC_3777

DSC_3773

DSC_3774

Folytatjuk.

Comments are closed.