Cégünk

A KNAUS TABBERT KFT. európai egyik piacvezető lakókocsi- és lakóautó gyárának, a bajorországi székhelyű KNAUS TABBERT AG száz százalékos tulajdonú leányvállalata. A hazai Knaus története 1993-ban kezdődött. Az Európában lakókocsi gyártásban piacvezető KNAUS GmbH Nagyorosziban, zöldmezős beruházás keretében hozta létre Nógrád megyei gyárát, amelyben elkezdődhetett a világszínvonalat jelentő Eifelland, a KNAUS, a Wilk Safari és a Vimara típusú lakókocsik, több mint 40 féle változatának gyártása. A lakókocsigyártás megköveteli az igények folyamatos változása, és a rendkívül erős konkurencia helyzet miatt az állandó megújulást. A Knaus Tabbert 2007-ben új Eifelland modellekkel jelent meg a piacon.


A cég termelése és a gyártott modellek sokfélesége 2008-ig folyamatosan bővült, azonban 2008-ban a gazdasági világválság hatására a német anyavállalat pénzügyi problémái miatt a termelést 2009 márciusáig szüneteltetni kellett. Az anyavállalatot egy új, holland tulajdonos vásárolta meg, így a 2009-es és 2010-es évek alapvetően a cég termelésének és költségstruktúrájának átszervezésével, illetve új, piacképes modellek fejlesztésével teltek.

A Nagyorosziban előállított lakókocsik és lakóautók darabszáma 2001-2022


A lakókocsigyártás mellett cégünk a németországi gyártóegységek alkatrész beszállítójává vált, különösen az olyan elemek esetében, melyek előállítása nagy emberi erőforrást igényelnek. A termékprofil az évek során látványosan bővült, a lakókocsik mellett a gyár 2003-tól lakóautókat is gyárt, FIAT Ducato alvázakra szerelve. 2015-2023 között az anyavállalat jelentős beruházásokat eszközölt a Nagyoroszi telephelyen, ezzel párhuzamosan cégünk intenzív munkaerő toborzásba fogott, melynek eredményeképpen az általunk gyártott termékek száma tovább növekedett.

Munkahelyi képzések a Knaus Tabbert Kft. munkavállalói számára

Gyártó és forgalmazó:

Knaus Tabbert Kft.
H-2645 Nagyoroszi Fő út 112.

Telefonszám: 003635574510

E-mail: knaus@knaus.hu

Értékesítés: kereskedelmi partnereinket ide kattintva találja

Ügyvezető igazgató: Botka József