Húsz éves a Knaus Magyarországon
március 25, 2013
A Knaus bemutatja: a GoodFood Camper Szlovéniában
május 6, 2013
Húsz éves a Knaus Magyarországon
március 25, 2013
A Knaus bemutatja: a GoodFood Camper Szlovéniában
május 6, 2013

Kitört a nyár, a tavaszt idén kissé átugrotta az Anyatermészet, alig két hét alatt a hóviharos, havas esős tél végéből a hideget kánikulai forrósággal feledtető szikrázó napsütéses napok lettek. Az esték persze hűvösek maradtak, de csak, hogy a forróság után kellemes borzongással ülhessünk a kávézók teraszán.

Közben május lett, a strandok, kempingek kinyitottak és a bátrak (meg a türelmetlenek) talán már hetedhét határon túl járnak. Így vannak ezzel idei első élménybeszámolónk hősei is, akik egy nem akármilyen vállalkozásra adták fejüket. Az egész úgy kezdődött, hogy a Knaus idén is olyan szezonnyitó élményeket szeretett volna megmutatni a kempingezést szerető közösségnek, aminőt nem találni akárhol. Közösen is törtük a fejünket és a fejtörést számos jó, baráti beszélgetés követte, s az egyik ilyen beszélgetésből hirtelen, számunkra is meglepő könnyedséggel kirajzolódott egy olyan túra, amivel egy olyan oldalát tudjuk megmutatni a kempingezésnek, ami mindenkit érdekel, mégis, ritkán beszélünk róla.

Hogy ne szaporítsam a szót, a Knaus a BBC GoodFood Magazin szerkesztőségével és a METRO-val összefogva főzőtúrára indult Szlovénián át Olaszországba, hogy megfőzze és bemutassa azokat az ételeket, amiket kempingezés közben a körülményeket és a helyi sajátosságokat, alapanyagokat felhasználva érdemes lehet másoknak is kipróbálni. A Knaus egy Weinsberg lakóautóval és felszereléssel, a METRO alapanyagokkal és felszereléssel, a BBC GoodFood csapata pedig főzési és fotózási szakértelemmel és határtalan lelkesedéssel szállt be a buliba.

A csapa tagjai Szatmári Feri, a BBC GoodFood ismert séfje, Pintér Árpád fotográfus, valamint Ördögh Bálint és Nimila Ági a magazin főszerkesztője és főszerkesztő helyettese. Ahogy a túra közvetítésére létrehozott Facebook oldal bemutatkozójában fogalmaznak:

„Kempingezni jó! Lakóautóval kempingezni még jobb! Barangolni Szlovéniában és Olaszország északi részén, miközben főzünk is… tovább is van, mondjuk még?”

Folytatjuk, jó? 🙂

Vélemény, hozzászólás?