Őszi lakókocsizás a Börzsönyben
október 19, 2012
Szezon van, úton vagyunk, itt az újabb kaland
május 4, 2013
Őszi lakókocsizás a Börzsönyben
október 19, 2012
Szezon van, úton vagyunk, itt az újabb kaland
május 4, 2013

Az eddigiektől eltérően egy szerkesztőségi cikkel jelentkezünk, nem élménybeszémolóval, vagy olvasói poszttal, de reméljük, elnézitek nekünk, mert jó okunk van rá: születésnapot ünneplünk.

Azoknak, akik Budapestről Szlovákiába tartanak például síelni, feltűnhetett az elmúlt húsz évben, hogy a 2-es főúton, Nagyorosziban van egy üzem, aminek az udvarán 100-200 lakókocsi parkol. Ez az üzem a Knaus Tabbert Kft telephelye, ahol az elmúlt két évtizedben mintegy hatvanezer lakókocsit és hatezer lakóautót gyártottak, munkát adva 100-300 alkalmazottnak – a piaci lehetőségek függvényében.

– Igazából csak a bajor-magyar ezeréves együtt működést visszük tovább, támaszkodva a német tőkére és piacra, technológiai ismeretekre, kiegészítve rátermettségünkkel, rugalmasságunkkal és találékonyságunkkal – mondja Botka József, a Knaus ügyvezető igazgatója, aki a 90-es évek elején pénzügyi vezetőként került a vállalathoz. – A német tulajdonos akkoriban nem tervezett a magyarországi piaccal, csak a gyártásra fókuszált. Ennek ellenére alkalmanként megjelentek a gyárban az érdeklődők vásárlási szándékkal. Természetesen megteremtettük nekik a lehetőséget, hogy ők is vehessenek az akkoriban gyártott Knaus Country modellekből. Ebből a 90-es évek végéig Magyarországon mintegy százat adtunk el, és nagyon sok akkori első vevőnk azóta második, illetve harmadik járművet is vásárolt nálunk.

A cégnek nincsenek pontos statisztikái, de mintegy 700-800 lakókocsit értékesített az elmúlt húsz évben Magyarországon. A legtöbbet 2000 és 2008 között. Ezekkel a vevők bejárták Európát, nyaraltak a horvát tengerparton, gyakran előfordultak az ausztriai téli kempingekben, a Balatonnál és magyar hőforrások közelében, és sehol nem kellett szégyenkezniük magyar és külföldi társaik előtt.

A küldetés változatlan: minőségi és a nagyközönség számára elérhető lakókocsik és lakóautók gyártása, forgalmazása, ezzel hozzájárulva a szabadidő tartalmas és élménydús eltöltéséhez – fogalmaz Botka József. A Knaus termékei elérhetők a telephelyén, illetve hivatalos viszonteladóinál.

Gratulálunk a húsz éves jubileumhoz és várjuk az újabb modelleket!

És hogy hogy jön ez ide? Hát csak úgy, hogy az elmúlt két évben a Knaus jóvoltából gyűjthettük itt a blogban a naplóbejegyzéseket és reményeink szerint idén is jópár célponttal, utazással, kalanddal, élménnyel gazdagodhatunk a jóvoltukból.
Nemsokára újra jelentkezünk. Addig is, mindenkinek jó tervezgetést kívánunk a nyári túrákhoz!

Az utinaplo.blog.hu szponzorának elérhetőségei:

KNAUS TABBERT KFT. 2645 Nagyoroszi, Felszabadulás u. 112.
Telefon: 35/574-510, 574-525, 20/983-60-16
e-mail: antal.debre@knaus.hu
honlap: www.knaus.hu

Vélemény, hozzászólás?