Te hová utaznál most?
január 11, 2012
Hurrá, síelünk!
április 5, 2012
Te hová utaznál most?
január 11, 2012
Hurrá, síelünk!
április 5, 2012

Az idei tél sem múlhatott el kiruccanás nélkül. Ezúttal egy baráti társaság próbálhatta ki a lakókocsizást – télen.

Mikor tél elején a Knaus megkínált minket a lehetőséggel hogy egy lakókocsis síelős hétvégét töltenénk már el Ausztriában, persze igent mondtunk. Össze is állt a csapat, három fiú és egy lány és vártuk a február eleji hétvégét. Nagy bulizásra készültünk, de Laci beteg lett. Túra lemondva, eltolva a következő szabad hétvégére, ami március vége. Sebaj, jó lesz évadzárónak, Schladming teljesen megbízható terep.
Végül nem nagyon bántuk, hogy a februári jéghideg helyett a napsütötte tavaszban éltük meg az első lakókocsis síhétvégét. Kevés szabadabb élmény van ennél. Már majdnem tavasz van, lassan rügyeznek a fák, pont emiatt jó hangulatban telt, vidám utazás után érkeztünk meg a kempingbe péntek délután. A szavunk itt elakadt: a kempingben mindenki igen konkrét teraszt épített a lakókocsija köré és a  gyerekes családoktól a nyugdíjas hollandokig mindenki, de tényleg szinte mindenki kint ült a napon a lakókocsija előtt és gardenpartizott. A mi korosztályunk (átlagéletkor: 27 év) hiányzott egyedül – mint később kiderült, ők síelni voltak.

Mi erős dilemma előtt találtuk magunkat: menjünk-e azonnal síelni, végül is ezért jöttünk, vagy engedjünk a kissé spicces, amúgy szórakoztató német csapatnak (40-es párok) és üljünk le sörözni? Végül nem tudtunk dönteni ezért ittunk egy sört, mondván: mi bajunk lehet, majd utána felmegyünk még csúszni…  Az egy sörből kettő, majd három lett, a 40-es német csapatból meg haverok. Másfél óra után úgy röhögtünk együtt mindenféle utazásos – részükről leginkább lakókocsis – sztorikon, mintha évek óta ismernénk egymást. Buktuk az aznapi síelést, sőt, bezárt a bolt is, ahol ételt vásárolhattunk volna magunknak, mert úgy elszaladt együtt az idő, így előbb a szomszédokkal költöttünk el szerény estebédet, (az ételüket is megosztották velünk, nem csak a sört) aztán naplemente után a kemping mögötti  hotelben folytattuk az evés-ivást.
Nem tudom, hogy csinálják, de jó lenne így megöregedni, (oké: belenőni a felnőttkorba,) nyitottan, vidáman, röhögve. Ahogy ők. Bármikor útra kelnek, bármikor váltanak, és szereznek bármikor új barátokat. Nem unatkoznak, élnek, és folyamatosan kapják szembe az élményeket. Még ha csak egy hétvégényi idejük van akkor is. Ez a lakókocsis dolog nem is rossz műfaj ehhez…

Vélemény, hozzászólás?