Új bérezési stratégia a KNAUS-nál

2020. őszétől új bérezési stratégiát vezettünk be a Knaus Tabbert-nél Nagyorosziban annak érdekében, hogy még inkább elismerjük a dolgozóink munkáját, ezáltal a munkatársaink még elégedettebbek legyenek.

Az új bérezési stratégiánk egyik eleme egy új dolgozói prémiumrendszer, amelyben a nem vezető beosztású, fizikai munkakörökben dolgozó kollégák a havi teljesítményük függvényében akár 20%-os prémiumban is részesülhetnek minden hónapban a ledolgozott, pótlékokkal növelt munkaórák nettó béréből számítva.

A prémiumrendszer eredménye, hogy ha minket választasz, már belépéskor a legalacsonyabb bérkategóriában is elérheted a nettó 190-220 000 Ft-os havi bért, és munkád elismeréseként magasabb bérkategóriába kerülve ennél is jóval nagyobb nettó havi bérre számíthatsz. Mi a Knaus-nál most már sokféle módon ismerjük el a munkatársaink teljesítményét: az alapbér mellett mozgó bért, prémiumot, jelenléti bónuszt és étkezési jegyet is biztosítunk a dolgozóinknak.

Az új bérezési stratégiánk másik elemeként, ha nálunk hasznosítható szakmunkás végzettséggel rendelkezel, és legalább 2 évet már dolgoztál a szakmádban, akkor a belépésedkor azonnal magasabb bérkategóriába kerülsz, ezáltal sokkal magasabb nettó bért kaphatsz.